Handlevogn: kr 0,00

Vi anbefaler:

Sekel

Rhododendron

Det finnes i dag flotte, fargesprakende Rhododendron som kan stortrives i din hage, MEN kun dersom du oppfyller TO viktige krav. Spesielt jordsmonn og skjerming mot vårsol og vind. Lun planteplass mot sør-sørvest i litt skrånende terreng. Fjern jordsmonnet i skuffelbladdybde.
Bland like deler av; grov naturtorv, grov sand, barnåler, løv og kompost og en del av jorda på voksestedet. Plant fast, men grunt. Unngå tråkk i bedet. Dekk med f.eks. barnåler på toppen – 5 cm. Se Nåletrær ang. skjerming.
Søkebetingelser innen valgt kategori
Navn Hardførhet
Vekstvilkår
Farge
Makshøyde
Egenskaper
E=Engangs
F=Fylt E=Enkel
D=Dobbel
Anbefalt
planteavstand (cm)
Modnings månedPlante månedAnt. greiner ved leveringBredde ved levering (cm)Pottestørrelse
ved levering (cm)
Stamme-omkrets i 1 m høyde (cm)Leveringsform co=potte
kp=kar bp=barrot
NyhetTilbud
RHOBELCO030
Rhododendron 'Belkanto'.  Rhododendron 'Belkanto'.  Gul storblomstret rhododendron. Trives i sol, halvskygge. Surjordsplante som alle rhododendron. Ny hos oss iår.
kr 400,00 H 6-7 gul co
RHOCGR CO040
Rhododendron 'Catawbiense Grandiflora'.  Rhododendron 'Catawbiense Grandiflora'.  Lilla, store blomster i klaser. Iøyefallende.
kr 350,00 H 6-7 100 30-40 lilla 5 100 kp
RHOCWH CO040
Rhododendron 'Cunninghams White'.  Rhododendron 'Cunninghams White'.  Tidlig vårblomstring. Store kvite blomster i klaser. Har stått 30 år på Skjervøy.
kr 350,00 H 7 100 30-40 kvit 5 100 kp
RHORASCO040
Rhododendron 'Rasputin'.  Rhododendron 'Rasputin'.  Storblomstret rhododendron med blålilla blomster med mørk gane. Vakker.
kr 400,00 H 6-7 blålilla 6-7 co
RHOYKA CO040
Rhododendron yakushimanum-hybrid 'Kalinka'.  Rhododendron yakushimanum-hybrid 'Kalinka'.  Lovende sort med store rødrosa blomster og mørkegrønt bladverk.
kr 400,00 H 6-7 100 30-40 rød 6-7 100 co
RHOYPWCO040
Rhododendron yakushimanum 'Percy Wiseman'.  Rhododendron yakushimanum 'Percy Wiseman'.  Vakker og riktblomstrende med ferskenrosa blomster og pent, mørkegrønt bladverk.
kr 400,00 H 6-7 100 30-40 ferskenrosa 6 80 co
 Viser treff 1 til 6 av totalt 6 (side 1 av 1)

Tips til bruk av tabellen

• Velg gjerne først en kategori blant de som vises på venstresiden under Planteutvalg.
  • Bruk søkebetingelsene ovenfor for å begrense utvalget enda mer hvis ønskelig.
  • Vis bilde og detaljer om planten ved å holde muspekeren over bildeikonet for hver plante. Klikk på bildeikonet for å få opp bildet i eget vindu.
  • Det blå 'Google search' ikonet, Google search, åpner et online bildesøk basert på latin navnet for planten. For de fleste planter gir dette gode og relevante treff så lenge navnet er unikt. Vi kan ikke garantere at alle plantebildene som kommer opp er tatt av rett type plante, eller at farger er gjengitt korrekt, så benytt tilbudet med edruelighet.
  • Klikk på ikonet for handlevognen for å legge 1 stk. av denne varen inn i din handlevogn. Du kan redigere antall eller slette varer i handlevognen ved å klikke knappen for Vis handlevogn øverst til venstre på siden. Den totale summen for alle varer i handlevognen vises også der.
  • Du kan sortere tabellen ved å klikke på overskriften til hver kolonne. Første klikk vil sortere stigende, andre klikk vil sortere synkende etter denne kolonnen. Tredje klikk vil fjerne kolonnen fra sorteringen igjen. Du kan sortere etter flere kolonner samtidig, i den rekkefølgen de blir valgt. Sorteringen nullstilles ved valg av en annen kategori, eller ved klikk på knappen under tabellen.
  • Angitt makshøyde er veiledende. Den reelle høyden vil variere med klimasoner, jordsmonn og andre voksebetingelser.
  • Hvis ikonet for handlevogn mangler og raden er rød er vi utsolgt for planten.
  • Planter beskrevet med 'VIS AKTSOMHET' er svartelistet i Artsdatabanken. Spredningsfaren vil avhenge av vokseplass og klimatiske forhold.