Skip to main content


Handlevogn: kr 0,00

Produkter

Vi anbefaler:

Kvite Dupper

Planteskolen er stengt for i år!  - 9. oktober

Planteskolen er nå stengt for i år, og åpner ikke før til våren 2021 om alt går som planlagt og vi er ved god helse. Følg med til våren ang. når vi åpner,- det blir også da kun for direktesalg.


Sesongen 2020

Viktig melding på grunn av Korona - 4. mai 2020

Vi åpner nå handlefunksjonen på nettsiden igjen, slik at planter kan bestilles for HENTING lokalt på planteskolen.
Ønsket hentedato og mobilnummer må oppgis ved bestilling.

Fra 2020 sender vi (som tidligere meldt) ikke lengre planter som pakker/post!
Alle som ønsker å HENTE sin ordre eller kjøpe planter direkte er fortsatt velkommen til oss på Grytøya.

NB! Siden vi begge er i risikogruppen for Korona ønsker vi ingen større grupper av personer på besøk samtidig, og ber alle kunder overholde anbefalt avstand.

Bestilte planter kan HENTES på planteskolen i åpningstiden. Plantene settes frem ferdig pakket, og betales med bankkort eller Vipps. Vi tar ikke imot kontantbetaling eller kredittkort (Mastercard osv.)
Mandag, tirsdag, og onsdag holder planteskolen stengt, slik at vi kan lete opp bestilte planter.

Ved normal snøsmelting åpner vi i uke 21 - fredag 22. mai.

Vi avslutter salget i uke 25 - lørdag 20.juni.


Med ønske om en god vår og sommer!
Tove og Kjell

Kjære privatkunder


Høsten 2019 sendte vi den siste plantepakken per post. Fra våren 2020 selger vi bare planter direkte på planteskolen på Grytøya.

Vi har redusert produksjonen de siste par årene. Fortsatt er planteutvalget av bl.a. stauder godt, men for enkelte sorter har vi begrenset beholdning. Planteutvalget vil være oppdatert på heimesida fra ca. 1. mars, og sluttsolgte sorter fjernes. Vi tar kun mot bestillinger for henting lokalt på planteskolen - og plantene selges ut etter prinsippet; først til mølla...

Vi ber om forståelse for at "en og en halv pensjonist" ikke rekker å lage planteplaner og lignende i en travel vårtid. Men så langt helsa tillater, ønsker vi å hjelpe deg som kommer. Forutsatt en normal vår, tenker vi å åpne for besøkende fra fredag 22. mai, og holder åpent frem til og med lørdag 20 juni. Se åpningstider nedenfor.

Vær Velkommen!

Mvh Tove og Kjell

Åpningstider (oppdatert 4. mai)

Man-Ons STENGT
Tor-Fre Åpent kl. 10:00-18:00
Lørdag Åpent kl. 10:00-15:00
Søndag STENGT
Andre helligdager STENGT


Draglands Planteskole - utvalgte, friske og hardføre hageplanter

Vi er en allsidig pryd- og nytteplanteskole som produserer og selger: ett- og flerårige urter, bærbusker, prydbusker, nåletrær, hage- og allè-trær, roser, hekkplanter, rhododendron, klatreplanter og et stort utvalg av stauder.

Planteskolen ligger på Lundenes på Grytøy utenfor Harstad i Sør-Troms, og har vært drevet som et familieprosjekt siden starten i 1962. Vår nordlige beliggenhet krever at vi produserer svært hardføre planter, tilpasset en relativ kort voksesesong og moderate sommertemperaturer. Vi har spesialisert planteutvalget til arter som trives under slike vokseforhold, med innslag av viltvoksende planter fra Alaska, Sibir, Island og Nordkalotten. En ekstra sikkerhet for deg som kunde er at de fleste staudene vi selger er nordnorsk produsert, og har overvintret minst en vinter hos oss før vi selger dem.

Vi leverer hovedsaklig til privathageeiere, men også anleggsgartnere og parketater nyter godt av vår nordlige, hardføre produksjon og ekspertise.

Fullt sortiment med fargebilder

Vi sender ikke ut trykt plantekatalog lengre, siden alle våre kunder i hovedsak benytter nettsiden. Her finner du all oppdatert informasjon og fargebilder av mye av vårt planteutvalg, samt bedre søkemuligheter for raskt å finne det du er på utkikk etter. Vi håper denne nettsiden kan hjelpe deg slik at du i ro og mak kan velge ut de plantene som skal gi deg og dine hygge og trivsel til sommeren og årene fremover.

Du finner linker til all viktig informasjon i menyen ovenfor. Ta gjerne en titt på vårt planteutvalg med årets nyheter og våre tilbud . Se også våre tips om riktig planting, skjerming, beskjæring og gjødsling . Vær smart og velg rette planter for din hage ut fra hardførhet , så får du ingen negative overraskelser.

Plantebilder fra internet

Vi har et fyldig sortiment, men dessverre ikke alltid egne bilder tilgjengelig for alle våre planter.

Det blå 'Google search' ikonet, Google search, finner du nå for alle planter som mangler bilde.

Klikker du 'Google search' ikonet vil du få opp en ny webside, ferdig utfylt med søk etter bilder som matcher latin navnet for denne planten. For de fleste planter gir dette gode og relevante treff så lenge navnet er unikt. Vi kan ikke garantere at alle plantebildene som kommer opp er tatt av rett type plante, eller at farger er gjengitt korrekt, så benytt tilbudet med edruelighet.

Kjære hageeier

Vi driver et blomstrende foretak, men vi er avhengige av at du som kunde er fornøyd med plantene – og informasjonen om plantene vi tilbyr. Derfor prøver vi stadig å forbedre oss. Alle kardyrkede planter har langtidsvirkende gjødsel innblandet i potteklumpen. Gjødsla frigis i takt med plantenes behov og er et tilskudd til vanlig gjødsling. Stadig fleire planteslag produseres i potter som karplanter, fra småplanter til salgsferdig størrelse. Disse vil raskere finne seg til rette og bli trivelige i din hage.

Klimatilpassede planter er vår spesialitet. Derfor øker stadig vårt utvalg av planter som kommer fra Sibir, Island, Alaska eller andre barske vokseplasser. Slike planter har egenskaper som er livsviktige for at de skal kunne blomstre, vokse og trives i vår varierte landsdel. Planter med tilsynelatende samme navn, men uten slike stedsangivelser bak latinnavnet, kan være en bortkastet investering. Skal hagen din bli frodig, er utvalgte planter svært viktig for resultatet.

I vår landsdel hvor været er så avgjørende for hygge og trivsel, har vi prøvd, ikke bare å snakke om det, men også gjøre noe med det. Kraftig buskkvalitet av Alaskapil og Brekkavidier kan nå hjelpe deg som hageeier til å ta brodden av vind og blåst i hagen din. Folk og planter trives bedre bak ei dobbeltrekke av robust Alaskavegetasjon. Andre fargesprakende prydvekster vil kunne glede både veletablerte hageeiere, og de som starter på bar bakke.

Enten du er gammel kunde eller ny av året, ønsker vi deg velkommen til årets plantehandel. Vi gjør vårt beste for å levere deg kraftige planter av det beste plantematerialet som i dag finnes. Kjøp nordnorsk-produserte planter med nordnorsk pågangsmot.